CNLH's Blog

El blog del CNLH

:: Reflexions i explicacions de la setmana

Benvolgudes sòcies/Benvolguts socis,

M’adreço a vosaltres per explicar i comentar molts dels temes que crec són del vostre interés:

Reunió d’abonats del passat dimecres 18 de novembre amb La Farga S.A.

Hem rebut queixes d’una sòcia apuntant que no vem informar de la reunió que va haver-hi la setmana passada (dimecres 18 de novembre). En realitat, no vem informar perquè la reunió no era del club. La van sol·licitar els abonats amb els comandaments de La Farga, el club no hi tenia res a veure. En tot cas, si us queden dubtes, o voleu transmetre’ns qualsevol aportació o crítica constructiva en relació al que pertany estrictament al CNLH, estarem encantats de convocar-vos un dia per parlar-ne de tot plegat.

Comentaris i queixes

Lamentem, d’altra banda, que algunes aportacions tinguin un to tan destructiu, perquè veiem que la informació que us arriba està trasgiversada o no és correcte. Per futures intervencions, però, agrairia que estigeu ben informats, perquè aportacions negatives no ajuden al bon desenvolupament del club i fomenten el mal ambient. Qualsevol aportació, queixa o crítica que sigui constructiva i ens ajudi a millorar, estarem encantants de rebre-la.

Des del club estem molt interessats en escoltar-vos i millorar tot allò que estigui a les nostres mans. Transparència i voluntat de treball són els principis que ens guien, d’aquí que haguem estrenat aquest blog fa ja mig any. A banda, si hi ha una plataforma suficient contundent i preparada, amb possibilitat i iniciatives reals que puguin fer del club quelcom més constructiu, us animem igualment a que en parlem. Segur que tots plegats, sumant forces, aconseguim millors fites. Si per el contrari, el que busqueu és una retirada en bloc imminent de l’actual junta directiva, honestament crec que ara no és el moment, perquè la situació econòmica encara no està estabilitzada i estem enmig d’un procés molt complicat que podria perillar la supervivència del CNLH.

Treball de la Junta Directiva i dels professionals del CNLH. Antecedents.

Som moltes les persones que treballem diàriament, sense ànim de lucre, per tirar aquest club històric endavant. L’actual junta, quan va arribar a la direcció, es va trobar amb un deute de quasi un milió d’euros. Va ser aleshores quan vem entendre que per solucionar aquesta situació catastròfica iniciada al 2001, caldria prendre mesures dràstiques. És per això que vam convocar una assemblea extraordinària el desembre passat amb els socis, per demanar l’aprovació del rescat de la concessió demanial que tenia el CNLH amb l’ajuntament per gestionar les piscines municipals, en altres paraules, el que vem demanar va ser acabar mitjançant un mutu acord amb el contracte que teniem amb l’ajuntament (contracte que, d’altra banda, no compliem en termes econòmics ja feia molts anys).

A canvi d’aquesta rescisió de contracte, l’ajuntament es va comprometre a subrogar a tot el personal del CNLH involucrat amb la gestió (per tant, la majoria d’entrenadors i el director esportiu quedaven fora d’aquesta subrogació) i a ser contractats per l’empresa que guanyés el concurs per gestionar les piscines municipals, que en aquest cas va ser llop gestió. També, es va comprometre a pagar-nos una quantitat prou alta (en concepte dels anys que ens quedaven de contracte) per poder fer front a la majoria del deute acumulat que té el CNLH. A partir d’aquí es va traçar un pla de tresoreria que ens permetés saldar el deute i arribar al març de 2010, quan està previst que ens arribi la subvenció de l’ajuntament.

La mala sort va fer que el 24 de gener d’enguany un vendaval s’endugués part del sostre de la piscina coberta i deixés malmesa l’estructura; fet que ens va obligar a tancar la piscina coberta per evitar danys personals i garantir la integritat dels socis i usuaris. Aquest malaurat aconteixement va fer que la mala situació econòmica del CNLH empitjorés, donat que els cursets que es feien al CNLH es van haver d’anul·lar (i vem deixar d’ingressar el pagament d’aquests) i, a més, molts socis i usuaris es van donar de baixa. Però la directiva del club, en aquest cas va aconseguir arribar a un acord amb La Farga SA perquè ens deixessin utilitzar les altres piscines municipals de la ciutat durant el temps que la piscina estigués inutilitzada (tant pels socis com pels usuaris, i pels esportistes). El club també va haver d’afrontar un ERO temporal per causes majors, però només vem incloure a les persones que podien cobrar l’atur, la resta van continuar treballant: d’aquesta manera vem garantir els ingressos a tots els treballadors mentre la piscina romangués tancada.

Obres acabades i previstes.

Paral·lelament es començaven les obres de remodelació de la instal·lació, obres de tres tipus:
•    Per causa major: coberta de la piscina (ACABADA)
•    Pla E: façanes, vestidors i sales (A PUNT D’ACABAR-SE), despatxos, oficines i recepció (COMENÇARAN EL 2010)
•    Dotades pel ple de l’ajuntament: actualització de la xarxa elèctrica i  adeqüació de les barreres arquitectòniques (COMENÇARAN EL 2010)
Tots aquests canvis faran que la instal·lació estigui a l’alçada de la resta d’instal·lacions esportives de la ciutat. I tot i els inconvenients temporals, el resultat ens beneficia a tots. Per això us demanem paciència.

Traspàs de la gestió del CNLH a La Farga S.A.: 1 de juliol de 2009.

El dia 1 de juliol de 2009 va materialitzar-se el traspàs de la gestió de les instal·lacions del CNLH cap a La Farga, qui es manté des d’aleshores com a empresa pública responsable de gestionar aquestes piscines municipals. Per la seva banda, La Farga havia fet un concurs públic per escollir l’empresa privada que gestionaria els serveis d’explotació, la guanyadora va ser llop gestió, empresa que ha assumit com a plantilla pròpia tots els treballadors subrogats del CNLH.

Situació actual organitzativa a les piscines municipals.

La situació actual organitzativa, per tant, queda d’aquesta manera:

 • L’ajuntament, propietari de les piscines municipals les dirigeix a través de la seva empresa municipal La Farga, i en concret, el director que es fa càrrec de la gestió de les piscines, és en Jaume Mas, que treballa periòdicament a les instal·lacions.
 • Llop Gestió és l’empresa encarregada de donar serveis als abonats (no socis), ells són els responsables de que les instal·lacions estiguin netes, vigilades, que s’ofereixin classes i cursets de qualitat, que el personal estigui preparat i doni un bon servei, etc.
 • El CNLH, a partir del dia 1 de juliol, només s’encarrega de dues coses: la gestió de l’esport federat de la natació i el waterpolo, i d’oferir serveis socials i d’oci al soci.

I qui és soci? I quins drets té?

Suposo que molts de vosaltres encara no heu entès bé els canvis que han passat en tan poc temps, és normal, perquè els canvis que ha patit l’organització del club en l’últim any han estat molts.
Quan es va fer la separació de la gestió, es va enviar una carta a tots els socis demanant el permís per poder traspassar les seves dades personals a la nova empresa, donat que a partir de l’1 de juliol seria La Farga qui facturés part de la mensualitat. A l’assemblea del desembre també es va aprovar que no hi hauria canvis a les quotes aquest any (per això s’han mantingut, tot i estar, en molts casos, per sota del preu públic de les altres instal·lacions de la ciutat).

Alguns de vosaltres veu donar-vos de baixa de socis, i d’altres no veu donar el permís  de cessió de dades a la nova empresa. Per tant, actualment a la insstal·lació conviuen diferents perfils de persones:

 1. L’abonat que paga la quota que marca La Farga i que no és soci.
 2. L’abonat que paga la quota que marca La Farga mensy 3,5 euros que van al CNLH per continuar sent soci (en qualsevol cas, paga el mateix que pagaria com abonat encara que no fos soci).
 3. L’usuari puntual d’un dia que paga el preu públic que marca La Farga.
 4. L’esportista federat que paga la quota que marca el CNLH, i que és igualment i obligatòriament soci del club.
 5. El soci del CNLH.

En els casos 1 i 3 el club no hi té res a veure, ni cobra res d’aquestes persones, ni les seves decisions influeixen per res en el seu desenvolupament diari a les piscines municipals.

En el cas 4, és únicament el club qui hi té a veure, entenent-se amb l’àrea d’esports de l’Ajuntament de L’Hospitalet per demanar la cessió d’espais per poder entrenar i competir dins les piscines municipals. El que paga l’esportista federat (ja sigui de les categories inferiors als màsters) va directament a les arques del club i s’utilitza per fer front al pagament de sous, beques, competicions, arbitratges i les despeses derivades de l’activitat social.

El cas 2 és el perfil més complicat, ja que la separació de responsabilitats entre La Farga i el CNLH es difuminen i no s’acaba d’entendre. Intentaré explicar-ho millor per tal que tingueu menys dubtes:
L’abonat que també és soci paga a La Farga la quota corresponent (menys 3,5 euros) a canvi dels serveis integrals que rep a la piscina municipal (classes, neteja, vestidors, atenció al públic, cursets de natació, seguretat, estat de les maquinàries, tracte, etc) igual que el que reben la resta d’abonats; en aquestes qüestions, el CNLH no pot intervenir-hi, no hi té potestat.

A banda, aquest abonat també paga mensualment 3,5 euros al CNLH pel fet de ser soci (aquests 3,5 euros més la seva quota d’aboonat sumen exactament el mateix que pagaria si no fos soci). A canvi, el CNLH li ofereix diferents serveis, tals com:

 • organització de conferències al Tecla Sala d’interès general gratuïtes;
 • descomptes a diversos comerços adherits a la Unió de Botiguers de L’Hospitalet, amb la qual tenim un conveni;
 • organització d’esdeveniments socials, com sopars de Nadal o de Sant Joan, esquiades, excursions, etc;
 • preu especial en la roba esportiva del club;
 • enviament de la revista digital del club (per poder-ho enviar, necessitem que ens envieu el vostre email i la vostra autorització a: cnlh@cnlh.cat)
 • dret de vot i de paraula a les assemblees del CNLH (on es tractaran únicament temes relacionats amb l’esport federat i les activitats socials).

El cas 5 són les persones que ja no fan esport federat al CNLH ni fan ús de les instal·lacions com abonats, però els queda un lligam sentimental i de pertinença al club, i volen seguir formant part de la gran famíla del CNLH. Aquests socis gaudiran igualment de tots els drets esmentats pels socis de tipus 2.

De totes maneres, com sabem que la situació pot resultar complicada d’entendre, estem oberts a convocar una reunió de socis per explicar millor totes aquestes qüestions i les que vulgueu aclarir. Només cal que ens ho feu saber.
Moltes gràcies a tots per la vostra comprensió i el vostre lligam amb el CNLH.

Àngels Bardina
Presidenta CNLH

noviembre 24, 2009 - Posted by | Festes i activitats pel soci, General, Màsters, Natació, Waterpolo

2 comentarios »

 1. Només volem comentar un parell de coses que aquí es diuen. El que va passar el 24 de gener (el sostre de la piscina), era previsible, ja que el sostre estava tot podrit i ple de goteres des de feina ja molts anys. Va ser una sort que ningú prengués mal (ja que moments abans havien estat jugant un partit de waterpolo), però també va ser “una sort” que passés això, perquè es va haver d’arreglar a la força.
  El que ens agradaria saber és, si algun dia, s’erreglarà la piscina descoberta perquè es pugui nedar durant tot l’any. Se suposa que per aquest any havia d’estar arreglada (això es va dient des de fa moltíssims anys), però mai es fa res i cada any s’obre menys mesos. És una llàstima, perquè és l’única piscina que val la pena a L’Hospitalet.
  Aquest només és un dels motius pels quals el CNL’H (o ara, les PM de L’Hospitalet) està perdent socis/abonats, i que potser tornint a l’estiu però al setembre tornint a marxar.
  Tots sabem que el club té problemes econòmics des de fa molt (no entrerem en detalls), però… tan complicat és intentar fer algo per aprofitar la piscina descoberta??? Vallirana, Rubí… poden. L’Hospitalet, que és una ciutat, no pot???
  Si s’arreglés, també seria bo pels nedadors del club.

  I ara una altra cosa, es va dir que els que som socis tindríem una sèrie “d’avantatges” i que es realitzaríen diferents activitats: sopars, excursions, la revista digital del club, etc; d’això, de moment, res de res.

  Comentario por Socis | noviembre 26, 2009 | Responder

  • Benvolgut soci/sòcia,

   el tema de la piscina de 50 és una prioritat que mantenim sempre al capdamunt, i puc dir-te que les negociacions van milllor que mai perquè tots poguem gaudir durant tot l’any de la piscina descoberta. No podem donar dades ni dates concretes perquè no les tenim, però sí que ho estem treballant.

   Pel soci, sí s’han preparat diferents activitats, com la conferència que es va preparar pel dia 19 de novembre al Tecla Sala a la qual ningú va venir… D’altra banda, aquest 18 de desembre es farà un sopar social de Nadal al Bar del club, amb un preu de 20 euros (us heu d’apuntar directament al bar).

   Per últim, avançar-te que estem preparant una base de dades per poder tenir tots els mails dels socis per fer-los arribar la revista digital per correu electrònic, però les lleis actuals ens demanen que tinguem la vostra acceptació explícita per rebre mails de qualsevol empresa, en aquest cas el CNLH.

   Finalment agraïr-te el teu interès pel club i la teva participació constructiva.

   À.

   Comentario por cnlh | diciembre 4, 2009 | Responder


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: